Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w papilotach z kurkami

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
olej rzepakowy 1 do smaku
sól, pieprz 1 do smaku
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 5 gałązek
łosoś 3 kawałki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
kurki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w papilotach z kurkami

Kroki postępowania

1
Łososia przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, majeranek, cebulkę pokrojoną, sok z 1/2 cytryny i marynuję przez noc.
Krok 1 - Łosoś w papilotach z kurkami foto
2
Na drugi dzień układam po jednym kawałku na foli aluminiowej wysmarowanej oliwą. Por kroję w krążki i przesmażam na oleju chwilę. Nie ma zbrązowieć. Na każdym kawałku łososia układam por, kurki i zawijam w folię.
Krok 2 - Łosoś w papilotach z kurkami foto
3
Wstawiam do piekarnika na blaszce temp 200 stopni 20 minut. Podaję z pietruszką i plastrami cytryny.
Krok 3 - Łosoś w papilotach z kurkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 31.01.2014 19:03
uwielbiam łososia w takiej odsłonie to super :)
Łucja 28.01.2014 21:48
pyszna rybka :)
kasienka23 28.01.2014 18:23
smaczne danie!
IwonaDD 28.01.2014 15:06
brzmi i wygląda pysznie!
Anna133 28.01.2014 14:43
uwielbiam takie smaki :D
ada.la 28.01.2014 13:22
WSPANIAŁE DANIE
Ania84 28.01.2014 13:21
mmm uwielbiam kurki :)
aniagdz 28.01.2014 11:54
ciekawy przepis i pomysł:)
bogusia19 28.01.2014 11:44
ale ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak