Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto naleśnikowe szpinakowe

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 10 dag
mleko 1 litr
woda gazowana 2 szklanki
mąka 4-5 szklanek
jajko 3 sztuki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto naleśnikowe szpinakowe

Kroki postępowania

1
szpinak płuczemy i rozdrabniamy
Krok 1 - Ciasto naleśnikowe szpinakowe foto
2
Mąkę łączymy z mlekiem, wodą jajkiem, solą i pieprzem. Miksujemy by miało jdnolitą konsystencję, dodajemy szpinak, jeszce miksujeny chwile.
Krok 2 - Ciasto naleśnikowe szpinakowe foto
3
DRozgrzewamy ok 1/5 szklanki oleju na patelni, dodajemy do ciasta. Mieszamy. łyżką do zupy wylewamy porcję ciasta na patelnie.
Krok 3 - Ciasto naleśnikowe szpinakowe foto
4
smażymy z 2 stron.
Krok 4 - Ciasto naleśnikowe szpinakowe foto
5
Świetnie komponuje się to ciasto z nadzieniem z sera fety-jogurtem greckim, szczypiorem i koprem.


Przepraszam za jakość zdjęcia, ale robiłem telefonem, bez lampy.
Krok 5 - Ciasto naleśnikowe szpinakowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak