Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajzerki zapiekane z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka 5 szt
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt
ser żółty 20 dkd
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kajzerki zapiekane z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. To samo robimy z cebulą. Na kilku łyżkach oleju podsmażamy cebulkę i dodajemy pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy, aż wyparuje cały sok i pieczarki dobrze się wysmażą. Z kajzerek obcinamy wierzch i wydrążamy środek. Wypełniamy je pieczarkami
Krok 1 - Kajzerki zapiekane z pieczarkami foto
2
Kajzerki z pieczarkami posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy kilka minut w piekarniku, aż ser ładnie się rozpuści.
Krok 2 - Kajzerki zapiekane z pieczarkami foto
3
Upieczone na rumiano bułeczki podajemy jeszcze ciepłe z ulubionym sosem pomidorowym lub czosnkowym.
Krok 3 - Kajzerki zapiekane z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamil 20.01.2014 16:44
proste i smaczne :)
patryska76 20.01.2014 14:14
Smaczna buła! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak