Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone ze śliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 60 dkg
śliwki suszone 5 dkg
cebula 1 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
cynamon 1/3 łyżeczki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone ze śliwkami

Podzielone na kawałki żeberka posypujemy solą, pieprzem ziołowym i cynamonem. Obsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju z dodatkiem pokrojonej w piórka cebuli. Podlewamy wodą, dodajemy suszone śliwki i dusimy pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 27.02.2014 18:17
pyszne żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak