Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto szpinakowe z kremem, galaretką i pomarańczami
Kroki postępowania
Jajka ubić z cukrem. Powoli wlewać olej nie przerywając ubijania.
szpinak mrożony rozdrobniony | 450 g |
cukier kryształ | 1 i 1/3 szklanki |
jajko | 3 szt |
olej | 1 i 1/3 szklanki |
mąka krupczatka | 2 szklanki |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
śmietana 30% | 500 ml |
serek mascarpone | 250 g |
cukier puder | 120 g |
mietan-fix | 2 szt |
pomarańcze | 2 szt |
galaretka agrestowa | 2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: