Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa parobka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
fasola 25 dag
grzyby suszone 5 szt.
boczek wędzony 10 dag
cebula biała 1 szt.
ziemniak 5 szt
marchew 1 szt.
sól, pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
chleb razowy 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa parobka

Wykonanie:
Fasolkę namoczyć z dnia na dzień i w tej samej wodzie ugotować. Grzyby umyć i namoczyć. Boczek zrumienić na patelni razem z drobno pokrojoną cebulą. Ziemniaki pokroić w kostkę razem z marchewką. Grzyby, cebulę z boczkiem oraz pokrojone warzywa połączyć z gorącym wywarem fasolowym i gotować zupę do miękkości. Pod koniec gotowania posolić do smaku i dodać przyprawy. Do ugotowanej zupy dodać pokrojony ciemny chleb razowy i potrzymać chwilę na słabym ogniu pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.01.2014 18:42
O jaka nazwa zupy....
noninka77 18.01.2014 14:54
smaczna i pożywna:)
Pyszota 18.01.2014 13:23
idealna nazwa
patryska76 18.01.2014 12:13
Ciekawa zupa... :) Nigdy nie jadłam, czas to zmienić ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak