Przepis i sposób przygotowania na: MUFFINKI Z BANANAMI
Jak przygotować babeczki bananowe?
- wykorzystaj dojrzałe owoce, wtedy babeczki będą naturalnie słodkie,
- dodaj ulubione bakalie, orzechy lub suszone owoce, aby urozmaicić ich smak,
- unikaj nadmiernego mieszania ciasta, ciasto na babeczki bananowe wystarczy mieszać do połączenia składników, nie dłużej.
Kroki postępowania
Do miski wsypać wszystkie składniki sypkie i wymieszać. Masło przełożyć do rondelka, stopić i wystudzić.
W drugiej misce roztrzepać jajka z mlekiem i stopionym ,wystudzonym masłem.do składników płynnych dodać sypkie i wymieszać ,tylko do połączenia się składników. Nie musimy używać do tego miksera. Banany obrać i pokroić w niedużą kostkę. Wymieszać razem z ciastem.
Foremkę na muffinki wyłożyć najlepiej papilotkami i przełożyć do nich ciasto do 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na ok 30 minut.
Wystudzić i posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego!