Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocna zakąska

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

plasterki wędliny 6 sztuk
jajko 3 sztuki
rzeżucha 1 garść
szczypiorek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocna zakąska

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy na połowę. Na każdym lekko zawiniętym plasterku szynki układamy porcje rzeżuchy oraz połówkę jajka. Całość przewiązujemy szczypiorkiem.

Tak przygotowane jajka podajemy jako przystawka na wielkanocnym stole. Dodatkowo możemy udekorować je majonezem lub sosem chrzanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.02.2014 00:36
Trzeba tak zrobić.
Megg 24.01.2014 18:38
wspaniale podane
2milutka 24.01.2014 18:19
prosto a fajnie
Barbara13 24.01.2014 18:14
ciekawie podane jajeczka
jasiek 24.01.2014 16:38
pyszne te jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak