Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie- mocno czekoladowe ciasto

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 gram
masło 200 gram
mąka pszenna 100 gram
cukier 250 gram
jaja 6
kakao 2 łyżki
cukier puder
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie- mocno czekoladowe ciasto

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. W międzyczasie, nad garnkiem z gotującą się wodą na małym ogniu, rozpuść w misce czekoladę połamaną na kosteczki oraz masło. Co jakiś czas mieszaj czekoladę i masło. Po rozpuszczeniu odstaw do ostygnięcia.
Jaja ubij mikserem na puch, stopniowo dodawaj cukier, później mąkę, a na końcu kakao. Do masy wlej przestudzoną czekolądę z masłem i delikatnie zmiksuj. Wszystko przelej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, spód blachy około 30cm. Piecz 18-20 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Gotowe ciasto do zjedzenia możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Smacznego! (:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 24.01.2014 11:50
Napewno super smakuje
Monia 24.01.2014 10:00
Mam dziś ochotę na brownie :D
Ankha 24.01.2014 09:59
Ładne, zjadłabym co najmniej kawałek do kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak