Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z serkiem w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka sopocka plastry 15-16 szt
rosół drobiowy 2 szkl
marchewka ugotowana 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
ser 1 do chleba chrzanowy
ser 1 czosnkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z serkiem w galarecie

Rosół może być wcześniej ugotowany lub bulion z kostki, podgrzać go i rozpuścić żelatynę, wystudzić.Połowę plastrów szynki smarujemy serkiem czosnkowym a drugą chrzanowym i zwijamy w rulonik.Następnie układamy na przemian na głębokim półmisku.Dajemy plastry marchewki a następnie zalewamy tężejącym rosołem, zostawiamy jak najmniej odkrytej szynki gdyż będzie obsychać.Wkładamy do lodówki aby galaretka stężała.Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 14.05.2014 07:55
pomysł ciekawy i wart wypróbowania
katarzynka455 07.02.2014 16:07
Bardzo czesto robię szynkę w galarecie z różnymi farszami jest to smaczna przekąska
agnieszka214 04.02.2014 14:56
taka warto zjeśc przekąskę
IwonaDD 24.01.2014 16:22
fajny przepis
Megg 21.01.2014 23:12
Rewelacyjna przekąska :-)
ppaulina 21.01.2014 20:43
a ja już takie robiłam, polecam naprawdę pyszne :)
dada 21.01.2014 12:27
mniam mniam :-)
Magula 21.01.2014 08:11
Nie jadłam jeszcze takiego dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak