Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zarzucajka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
marchew średnie 2 szt..
pietruszka 1 szt.
czosnek ząbki 3 szt.
ziemniaki 4 szt.
kapusta kiszona 15 dag.
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
pęczek koperku
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
przyprawa kucharek
kapusta 15 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zarzucajka

Kroki postępowania

1
Do wody wrzucamy: ziemniaki pokrojone w kostkę na tartce ścieramy zaś marchewkę, pietruszkę i kapustę świeżą, dodajemy- liście laurowe i ziele angielskie.
Krok 1 - Zupa zarzucajka foto
2
Na patelni przysmażamy cebulkę z wyciśniętym czosnkiem tak aby się cebulka zarumieniła. Wrzucamy do zupy.
Krok 2 - Zupa zarzucajka foto
3
Kapustę kiszoną smażymy przez chwilę na oleju. Wrzucamy do zupy.
Krok 3 - Zupa zarzucajka foto
4
Jak warzywa są już miękkie dodajemy wtedy sól, pieprz i przyprawę kucharek do smaku.
Krok 4 - Zupa zarzucajka foto
5
Z masła i mąki robimy zasmażkę którą dodajemy do zupy.
Krok 5 - Zupa zarzucajka foto
6
Kroimy na drobno koperek i wrzucamy do zupy.
Krok 6 - Zupa zarzucajka foto
7
Tak wygląda zupa ,,Zarzucajka"
Krok 7 - Zupa zarzucajka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 13.01.2014 15:54
musi smaczna byc
Laila2786 13.01.2014 15:29
fajny przepis
Michał2 13.01.2014 15:14
ciekawa zupa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak