Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek z czosnkiem i cebulą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek bez kości 70 dag
czosnek 1 główka
cebula 3 sztuki
masło 5 łyżek
sól i pieprz do smaku
piwo 1/2 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek z czosnkiem i cebulą

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w cienkie plastry.
Cebulę obrać i drobno posiekać, czosnek również.
Cebulę z czosnkiem położyć na przyprawionym solą i pieprzem mięsie.
Krok 1 - Karczek z czosnkiem i cebulą foto
2
Mięso rolujemy i związujemy sznurkiem.
Krok 2 - Karczek z czosnkiem i cebulą foto
3
Masło roztopić na patelni i podsmażyć mięso. Całość zalać 3/4 szklanki wody i gotować około 15 minut pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu.
Krok 3 - Karczek z czosnkiem i cebulą foto
4
Następnie wlać piwo i gotować jeszcze 10 minut pod przykryciem.
Krok 4 - Karczek z czosnkiem i cebulą foto
5
Po wyjęciu na talerze można posypać natką pietruszki.
Krok 5 - Karczek z czosnkiem i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 13.01.2014 13:14
Fajne danie
Pani Domu 13.01.2014 12:13
smakowite mięsko
PIOTR11 13.01.2014 09:37
apetycznie zrobione
Megg 13.01.2014 09:27
przepyszne mięsko
gosia56 13.01.2014 08:46
pyszne mięsko
Zdzisław 13.01.2014 08:12
dobre mięsko na obiad
Konczi 13.01.2014 07:18
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak