Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso wieprzowe w sosie z fasolką perłową

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 80 dag
cebula 1 szt
smalec 3 łyżki
angielskie ziele 6 szt
fasolka perłowa 1/2 szkl
marchew 1 szt
śmietana 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
ziarna jałowca 3-4 szt
przyprawa do zup w płynie do smaku
czosnek 2 ząbki
kostka pieczeniowa 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso wieprzowe w sosie z fasolką perłową

Kroki postępowania

1
Fasolkę umyć, zamoczyć na 2 godziny, ugotować. Umyte mięso pokroić w słupki, zrumienić na rozgrzanym smalcu.
Krok 1 - Mięso wieprzowe w sosie z fasolką perłową foto
2
Przełożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę pieczeniową, angielskie ziele, ziarenka jałowca, szczyptę soli i pieprzu, dusić pod przykryciem.
Krok 2 - Mięso wieprzowe w sosie z fasolką perłową foto
3
Na pozostałym popieczeniu mięsa tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, połączyć z mięsem.
Krok 3 - Mięso wieprzowe w sosie z fasolką perłową foto
4
Po 20 minutach dodać pokrojoną w słupki marchewkę i dusić do miękkości.
Krok 4 - Mięso wieprzowe w sosie z fasolką perłową foto
5
Pod koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąką i mieloną papryką, zagotować, wsypać ugotowaną fasolkę, podgrzać, doprawić do smaku.
Krok 5 - Mięso wieprzowe w sosie z fasolką perłową foto
6
Podawać z pieczywem, ziemniakami, ryżem lub kluskami i surówką.
Krok 6 - Mięso wieprzowe w sosie z fasolką perłową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 13.01.2014 09:46
Smaczny obiadek.
Konczi 13.01.2014 07:30
apetyczne jedzonko
msmors 13.01.2014 07:26
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak