Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z tuńczykiem, porem i jogurtem Roberta Sowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 g
oliwa 4 łyżki
tuńczyk 2 puszki
por (biała część) 2 szt
jogurt naturalny 400 ml
ząbek czosnku 1 szt
szałwia 1/2 pęczka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z tuńczykiem, porem i jogurtem Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody (1 litr na 100 g makaronu) z odrobiną oliwy z oliwek, od czasu do czasu delikatnie mieszając. Makaron odcedzić. W szerokim rondlu podsmażyć na oliwie z oliwek pokrojone pory z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy por będzie miękki, dodać odcedzonego z zalewy tuńczyka i jogurt, zagotować i od razu dodać ciepły makaron. Dokładnie wymieszać i doprawić świeżo mielonym białym pieprzem. Przed podaniem posypać listkami natki i szałwii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 23.03.2016 15:15
Nietypowy sposób na spaghetti.
msmariusz 30.04.2015 00:05
spaghetti pychota
09.03.2014 14:24
średnie w smaku, nic specjalnego.
aniagdz 13.01.2014 09:00
świetny przepis i pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak