Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki w serowej panierce

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi kurczaka 2
zielona papryka (świeża) 1/2
żółta papryka 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki w serowej panierce

Kroki postępowania

1
2 podwójne piersi kurczaka,
1/2 czerwonej papryki,
1/2 żółtej papryki,
1/2 zielonej papryki,
1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
1 jajko,
50 g żółtego sera,
bułka tarta do obtoczenia,
sól, pieprz.
Krok 1 - Roladki w serowej panierce foto
2
Piersi kurczaka rozbijamy na kotlety, przyprawiamy pieprzem i solą. Papryki kroimy w cienkie paseczki. Paseczki w 3 kolorach układamy na kotletach. Kotlety zwijamy w roladki, obtaczamy w roztrzepanym jajku wymieszanym ze słodką papryką.
Krok 2 - Roladki w serowej panierce foto
3
Następnie obtaczamy w startym żółtym serze i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu- najlepiej pod przykryciem i na małym ogniu.
Krok 3 - Roladki w serowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 30.04.2014 10:52
wspaniałe !!!
Kuchenka 10.03.2014 21:54
pyszne danie
aginaa 13.01.2014 06:49
polecam wszystkim
Czyki 12.01.2014 15:39
Pieknie podane:)
idealme 12.01.2014 14:09
pysznie wyglądają!
Marta11 12.01.2014 13:44
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak