Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka na żeberkach

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 700 g
kiełbasa 1
groch 500 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka na żeberkach

Kroki postępowania

1
500 g grochu łuskanego,
3 litry zimnej wody,
700 g żeberek,
1 kiełbasa,
200 g boczku,
4 ziemniaki,
1 marchewka,
1 pietruszka,
1/2 selera,
3 ziarenka ziela angielskiego,
3 liście laurowe,
4 ziarenka pieprzu,
sól,
majeranek.
Krok 1 - Grochówka na żeberkach foto
2
Groch dokładnie przepłukujemy i moczymy. Żeberka zalewamy zimną wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, pieprz i gotujemy na małym ogniu. Po ok. 30 minutach dodajemy włoszczyznę i groch.
Krok 2 - Grochówka na żeberkach foto
3
Następnie na patelni podsmażamy boczek i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Dodajemy do zupy.Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym garnuszku. Gotujemy tak długo, aż groch będzie miękki. Na koniec dodajemy ziemniaki i majeranek. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Grochówka na żeberkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 14.08.2022 12:00
Wszystko dobre, ale za malp tatuazy.
aginaa 13.01.2014 06:50
polecam wszystkim
idealme 12.01.2014 14:10
pysznie wygląda!
agnieszka214 12.01.2014 13:46
pyszny obiadek dzisiaj

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak