Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot wieloowocowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
winogrona 20 dag
jeżyny 1 garść
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot wieloowocowy

Jabłka dokładnie myjemy. Następnie obieramy, kroimy na kawałki pozbywając się nasion. Przekładamy do garnka. Winogrona płuczemy w zimnej wodzie i dodajemy do jabłek, to samo czynimy z jeżynami. Całość zalewamy około 1 l wody i gotujemy na wolnym ogniu przez 20 minut. Na koniec dodajemy cukier i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 10.01.2014 22:32
dobry taki kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak