Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp panierowany smazony w piekarniku

4.0
(28)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 4 sztuki
bułka tarta pikantna 1 opakowanie
jaja 2-3 sztuki
cytryna 1 sztuka
Pieprz biały mielony Prymat
mąka pszenna
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 opakowanie
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karp panierowany smazony w piekarniku

Karpia sprawiamy, filetujemy, nacieramy sola, pieprzem i cytryna i zostawiamy w lodowce na 1 godzinke. Wyjmujemy nacieramy przyprawa do ryb i panierujemy w mace raz, w jajku, w bulce tartej i znowu w jajku i bulce tartej. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, wkladamy blache z tluszczem. Czekamy az sie rozgrzeje, na goracy tluszcz wrzucamy karpia, smazymy z 2 stron na zlocisty kolor. Wyciagamy i kladziemy na papierowych recznikach. Idealne danie na wigilijny stol.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 07.07.2014 15:37
polecam z piekarnika, jest naprawde chrupki i pyszny!
Ada-Gaba 25.02.2014 09:19
pyszna rybka
Pani Domu 31.01.2014 13:02
uwielbiam takiego karpia
Dorian 19.01.2014 13:29
pyszny karpik
Magula 16.01.2014 10:16
ja zawsze smażę na patelni
maciek7 15.01.2014 21:12
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak