Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijasy z szynki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka konserwowa 15 plasterkow
jajko 8
majonez 5 lyzek
oliwki zielone
Żelatyna wieprzowa Prymat 1/4 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijasy z szynki

Plasterki szynki konserwowej przecinamy na pół. Jajka gotujemy na twardo, gdy ostygną obieramy ze skorupek. Kroimy je na ćwiartki. Każdą ćwiartkę jajka układamy na szynce, nakładamy majonez i zawijamy roladki. Układamy na blaszce. Żelatynę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i zalewamy roladki. Odstawiamy do stężenia, dekorujemy oliwkami i cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 24.01.2014 18:17
polecam wszystkim
aniagdz 15.01.2014 08:56
dobrze smakują też ze serkiem naturalnym w środku:)
dodi 15.01.2014 08:42
super wyglądają
agnieszka214 15.01.2014 08:36
smaczne robie taki i są poprostu pyszne
Megg 15.01.2014 08:34
smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak