Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapustą pekińską i słonecznikiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 5 liści
słonecznik łuskany 10 dag
ogórek kiszony 3 szt
marynowany seler 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
jabłko 1 szt
musztarda 1 łyzeczka
sól i pieprz do smaku
śmietana 5 łyzek
jaja 5 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapustą pekińską i słonecznikiem

Kapustę pekińską kroimy bardzo drobno. Kukurydzę i seler odcedzamy z zalewy. Słonecznik prażymy na suchej patelni ciągle mieszając. Ogórki i obrane jabłko i cebulkę kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy razem. Dodajemy przyprawy, śmietanę i musztardę. Mieszamy. Podajemy z wędliną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 26.06.2014 07:59
sam,e witaminiki
Cranberry 10.03.2014 08:02
pyszna chętnie bym skosztowała :)
fotoviderek 17.01.2014 11:11
Świetne połączenie smaków :)
Mniam 15.01.2014 12:23
Fajna kompozycja smakowa.
olla85 15.01.2014 11:11
Ciekawa sałatka. Dla mnie smakowicie się zapowiadająca ze względu na seler konserwowy, który bardzo lubię w sałatkach :)
Kuchenka 15.01.2014 11:05
o, pomysłowa
noninka77 15.01.2014 10:06
słonecznik pewnie fajnie chrupie:)
Anitapaj 15.01.2014 09:45
na pewno smaczna :)
IwonaDD 15.01.2014 09:40
fajny przepis
dodi 15.01.2014 08:55
pyszna sałatka
Megg 15.01.2014 08:31
bardzo fajna sałatka
kasiaw 15.01.2014 08:26
pyszna ta sałatka
Magula 15.01.2014 08:23
Smakowałaby mi ta sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak