Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z ciecierzycą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
pomidor 2 szt
cieciorka 1 puszka
roszponka 2 garście
jogurt naturalny 1 opakowanie
koperek
czosnek 2 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z ciecierzycą

Jajka gotujemy na twardo na każdą porcję sałatki potrzebujemy jedno jajko. Pomidory myjemy i kroimy w kosteczkę. Cieciorkę odcedzamy na sitku. Sałatę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Sałatkę będziemy serwować w szklankach. Nakładamy pierwsza warstwę cieciorki następnie warstwę pomidorów i na koniec warstwę pokrojonego jajka. Na wierzch sałatki nakładamy sałatę. Robimy sos czosnkowy. Jogurt mieszamy z wyciśniętym czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Koperek drobniutko siekamy i dodajemy do sosu. Sosem polewamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.09.2014 19:52
ładnie podana
Olga_SK 14.01.2014 13:46
Pięknie wygląda :D
V_kuchareczka 14.01.2014 13:15
bardzo smaczna sałatka
Rysia 14.01.2014 12:43
Sałatka z CIECIERZYCĄ jest ciekawa i ładna.
noninka77 14.01.2014 11:26
wygląda wspaniale:)
sylwia_sl 14.01.2014 11:14
Apetycznie podana
ssylwiaa 14.01.2014 10:14
pomysłowo podana sałatka ;)
Romanowka 14.01.2014 09:58
smakowita sałatka
Aleksandra/Olcia 14.01.2014 09:52
bardzo smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak