Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z szynką i fasolką szparagową

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 2 szkl
fasolka szparagowa 200 g
szynka 8 plasterków
czosnek 2 zabki
olej rzepakowy
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z szynką i fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie w przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy szynkę, a gdy już się przyrumieni ugotowaną fasolkę szparagową.
Krok 1 - Świderki z szynką i fasolką szparagową foto
2
Na koniec na patelnię przekładamy makaron i smażymy około minuty.
Krok 2 - Świderki z szynką i fasolką szparagową foto
3
Makaron dzielimy na dwie porcje i układamy na talerzach. Każdą porcję posypujemy parmezanem.
Krok 3 - Świderki z szynką i fasolką szparagową foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak