Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowo - grzybowy z miodową nutą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

garsc suszonych grzybów 1
miodu płynnego 2
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziarna ziela angielskiego 2
mąki 1 łyżka
słodkiej śmietany 5 łyżek
bulion 500 ml
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowo - grzybowy z miodową nutą

Ćwiartki kurczaka umyć i wytrybować, czyli usunąć skórkę i kości a mięso pokroić w kostkę. Grzyby opłukać a cebulę także po obraniu i umyciu pokroić w kostkę. Na patelni lub w szerokim rondlu rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażyć. Następnie dodać cebulę i miód i smażyć około 5 minut. Potem podlać bulionem, dodać przyprawy oraz grzyby i dusić do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie mąkę wymieszać ze śmietaną i zagęścić sos. Zagotować i podawać np. z ziemniakami i ogórkiem konserwowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 06.01.2014 18:35
Apetyczne danie.
Magula 06.01.2014 15:59
lubię takie jedzonko
Ania84 06.01.2014 15:10
smaczny obiadek
idealme 06.01.2014 15:03
mniam pycha! :))
Rycerz
Rycerz 06.01.2014 14:55
Ciekawe połączenie smaków.
Iwona32 06.01.2014 14:39
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak