Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa dip

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 2 sztuki
cebula 1 duża
papryka konserwowa 1 słoik mały
czosnek 5 ząbków
woda 200 ml
sól, pieprz do smaku
kolendra 1 lyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
bazylia 1 łyzeczka
papryka 1,5 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa dip

Kroki postępowania

1
Pomidory sparzamy, obieramy,kroimy w kostkę. Cebule obieramy drobno kroimy.
Krok 1 - Salsa dip foto
2
Paprykę kroimy w kostkę, podobnie chilli drobno siekamy. Dusimy na patelni połączone składniki pod przykryciem. Dodajemy wodę.
Krok 2 - Salsa dip foto
3
Połowę sosu blenderujemy, dodajemy pozistałą połowę. Doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Salsa dip foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 07.01.2014 11:27
Rewelacja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak