Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rogaliki z czarnym sezamem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jajko 1 sztuka
czarny sezam 3 łyżki
powidła śliwkowe 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rogaliki z czarnym sezamem

Kroki postępowania

1
Rozwinąć rulon ciasta francuskiego i pokroić radełkiem na trójkąty.
Krok 1 - Francuskie rogaliki z czarnym sezamem foto
2
Posmarować każdy trójkąt powidłami węgierkowymi i zwinąć w rogalik, zaczynając od szerszego boku.
Krok 2 - Francuskie rogaliki z czarnym sezamem foto
3
Z porcji tej wyjdzie 16 sztuk rogalików.
Krok 3 - Francuskie rogaliki z czarnym sezamem foto
4
Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem.
Krok 4 - Francuskie rogaliki z czarnym sezamem foto
5
Każdy posmarowany rogalik oblepić czarnym sezamem.
Krok 5 - Francuskie rogaliki z czarnym sezamem foto
6
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez około 15 minut do zrumienienia.
Krok 6 - Francuskie rogaliki z czarnym sezamem foto
7
Smacznego !
Krok 7 - Francuskie rogaliki z czarnym sezamem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.04.2016 17:13
ostatnio mam obsesję co do czarnego sezamu :D
Kuchenka 09.02.2014 17:14
o, jakieś ciekawe nawet
Alex_M 09.01.2014 11:02
jak smakuje czarny sezam? u mnie problem z jego kupieniem :( rogaliczki fajne :)
fotoviderek 06.01.2014 10:04
Pięknie się zapowiadają :)
lara 05.01.2014 17:39
proste i pyszne
GOSIA18 05.01.2014 16:30
Ciekawy przepis
bogusia19 05.01.2014 16:17
bardzo apetyczne
Rycerz
Rycerz 05.01.2014 14:50
Ciekawy przepis
dodi 05.01.2014 14:33
wyglądają świetnie
Magula 05.01.2014 14:20
Wow nie jadłam jeszcze niczego z czarnym sezamem, ciekawa jestem smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak