Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki z miesa indyczego w sosie

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1,5 litr
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuki
pieczarki 70 dag
cebula 2 sztuki małe
mięso indycze 1 kg
mąka do mięsa
sól i pieprz do posypania miesa
sól pieprz prapryka zioła do smaku
mąka do zagęszczenia
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z miesa indyczego w sosie

Kroki postępowania

1
Mięso indycze dzielimy na kawałki. Rozbijamy lekko.
Krok 1 - Bitki z miesa indyczego w sosie foto
2
oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące z 2 stron.
Krok 2 - Bitki z miesa indyczego w sosie foto
3
wykładamy na patelnie
Krok 3 - Bitki z miesa indyczego w sosie foto
4
smażymy z 2 stron.
Krok 4 - Bitki z miesa indyczego w sosie foto
5
przekładamy do gotującego się bulionu.
Krok 5 - Bitki z miesa indyczego w sosie foto
6
na tłuszczu który został z mięsa podduszamy obraną, pokrojoną cebuę, podobnie pieczarki. Wyciskamy czosnek.
Krok 6 - Bitki z miesa indyczego w sosie foto
7
przkeładamy pieczarki do sosu, doprawiamy do smaku. Możemy zagęścić mąką.
Krok 7 - Bitki z miesa indyczego w sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 05.01.2014 10:31
Pyszności :)
Sroczka 04.01.2014 23:29
Taki obiadek to bym zjadła.
kasiaw 04.01.2014 22:13
bardzo smaczne ale mało apetycznie podane
Monika10 04.01.2014 21:52
pyszne smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak