Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka do barszczu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 gramów
woda letnia
sól
prawdziwki
cebula
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka do barszczu

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy i dodajemy sól, a następnie wodę. Łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Możemy też dodać jajko, ale nie jest ono konieczne. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy małe kółeczka.
Krok 1 - Uszka do barszczu foto
2
Prawdziwki kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą. Dodajemy pieprz.
Krok 2 - Uszka do barszczu foto
3
Na kółeczka nakładamy farsz, formujemy małe pierożki i składamy do siebie różkami. Gotujemy do momentu, aż wypłyną na powierzchnię. Najlepiej smakują z czerwonym barszczem :)
Krok 3 - Uszka do barszczu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 14.01.2014 00:05
coś pysznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak