Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa wiśniowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 300 g
kisiel wiśniowy 1 opakowanie
makaron nitki 100 g
cukier 2 łyżki
woda 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: zupa wiśniowa

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy zamrożone lub świeże wiśnie.
Krok 1 - zupa wiśniowa foto
2
Makaron nitki gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Krok 2 - zupa wiśniowa foto
3
Gdy wiśnie rozpuszczą się, gotujemy około 20 min. Dodajemy cukier i mieszamy.
Krok 3 - zupa wiśniowa foto
4
Gdy cukier rozpuści się rozrabiamy kisiel wiśniowy i wlewamy do zupy. Mieszamy ciągle gotując na małym ogniu.
Krok 4 - zupa wiśniowa foto
5
Do miski nakładamy porcje makaronu i zalewamy gotową zupą. Możemy dosłodzić gdy jest mało słodka. Smacznego!
Krok 5 - zupa wiśniowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 28.03.2015 18:28
pamiętam ją z dzieciństwa mama z babcią gotowały tę zupkę na działce pyyycha
Marlenka.S 09.01.2014 16:37
smak dzieciństwa, mniam
Iwona32 09.01.2014 11:40
pyszna zupka na słodko
danusia19671 07.01.2014 18:05
Uwielbiam owocowe zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak