Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami, suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi
Kroki postępowania
Nastenie jabłko kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, dodajemy wodę i cukier. Jabłka gotujemy aż będa miekkie, dosładzamy cukrem.
jabłka | 3 kg |
śliwki | 20 dag |
orzechy włoskie | 2 garście |
cukier | do smaku do jabłek |
woda | 1/2 szklanki |
margaryna w kostce | 3/4 kostki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
jajko | 2 sztuki |
olej | 3 łyżki |
smalec | 1/3 kosrk |
mąka | 80 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: