Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt Cappuccino
Kroki postępowania
4 jajka
3/4 szklanki cukru białego
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
kilka kropel olejku zapachowego (u mnie waniliowy, lecz niekoniecznie)
Masa budyniowa:
2 duże budynie śmietankowe
1/2 litra mleka 3,2%
1 kostka masła (ja dałam śmietankowe)
1 szklanka cukru pudru
1 cukier waniliowy
100 g kandyzowanej skórki cedratu w kostkach (można zastąpić rodzynkami)
Masa cappuccino:
1 opakowanie kawy Cappuccino o smaku czekoladowym
2 śnieżki na mleko
1 śmietan-fix
5 łyżek żelatyny
2 szklanki mleka 3,2%
Dekoracja:
1 czekolada gorzka
1 czekolada mleczna