Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEWKA MIĘTOWA

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięta liście 40-50 listków
spirytus 1 litr
woda 583 ml
cukier kryształ 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: NALEWKA MIĘTOWA

Aby przyrządzić tą nalewkę należy liście mięty oczyścić i włożyć do słoja a następnie zasypać cukrem i delikatnie rozetrzeć. Tak przygotowane liście zalewamy spirytusem i dodajemy 583 ml wody. Z tak przygotowanego roztworu otrzymamy ok. 60 % nalewkę. Odstawiamy na 3 tygodnie wstrząsając co jakiś czas. Następ[nie nalewkę należy przefiltrować i rozlać do buteleczek. Bardzo dobra na żołądek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 31.12.2013 12:50
Nieźle musi smakować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak