Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jabłkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko 3 sztuki
cynamon Prymat do smaku
cukier do smaku
mąka 50 dag
sól 0,25 łyżeczki
olej 2 łyżeczki
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jabłkami

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy sól, olej, a następnie porcjami gorącą wodę. Wyrabiamy elastyczne ciasto, które zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na 1- 2 godziny. Następnie jabłka kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do nich cynamon oraz cukier do smaku. Mieszamy.
Krok 1 - Pierogi z jabłkami foto
2
Ciasto pierogowe rozwałkowujemy, wykrawamy z niego kółeczka, naskładamy na nie jabłka i zlepiamy pierogi. W dużym, szerokim garnku zagotowujemy wodę. Na gotującą się wodę wkładamy pierogi i gotujemy, aż wypłyną na wierzch.
Krok 2 - Pierogi z jabłkami foto
3
Smacznego :)
Krok 3 - Pierogi z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 12.02.2014 15:08
super pyszne
olkaaa 08.01.2014 07:44
też takie robię
IKrakowianka 30.12.2013 16:27
wyglądają idealnie
V_kuchareczka 30.12.2013 11:43
pyszne pierożki
aniagdz 30.12.2013 10:02
nie jadłam takich jeszcze:)
Magula 30.12.2013 01:11
fajny przepis
iwi 30.12.2013 00:06
Pierożki pierwsza klasa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak