Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 500 g
woda 1 l
sól
sok z cytryny
ziele angielskie
cebula
cytryna 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w galarecie

Łososia pozbawiamy ości, kroimy w dogodne dla nas kawałki. (Nie zdejmujemy skóry. Jeżeli nam bardzo przeszkadza robimy to dopiero przed ułożeniem na talerz.) Oprószamy solą, skraplam sokiem z cytryny, układamy w garnku z wkładem do gotowania na parze, gotujemy około 12-14 minut
Gotujemy wywar warzywny, odcedzamy, doprawiamy do smaku i rozpuszczamy w nim żelatynę.
Na półmisku układamy naszą ugotowaną na parze rybę, zalewamy galaretą warzywną.
Dekorujemy zgodnie z upodobaniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elka72 30.12.2013 16:13
Smaczna rybka i pięknie podana :)
Rysia 30.12.2013 16:01
Ładna prezentacja.Osobiście wolę galaretę na wywarze z ryby.
lara 30.12.2013 11:25
ryba i galareta to bardzo dobre połączenie
Mniam 30.12.2013 10:18
Robiłam kiedyś łososia w galarecie i jak dla mnie jest o niebo lepszy niż karp :)
iwi 30.12.2013 00:03
Super kompozycja i super smaki
norweska20 30.12.2013 00:03
rarytasik...pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak