Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z budyniem i jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń 2 opak
cukier do budyniu 3 łyżki
mleko 650 g
dżem porzeczkowy 1 słoik
cukier 0,5 szkl
masło 1 kost
jajko 5 szt
mąka 0,5 kg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem i jabłkami

• Ciasto z mąki, margaryny, żółtek, cukru i proszku zagnieść kruche ciasto. Ciasto podzielić na 2 części, jedną rozwałkować na spód do brytfanny. Drugą część kładę do zamrażalnika. Na spód ciasta wykładam, dżem porzeczkowy, na dżem kładę ugotowany budyń, na budyń jabłka pokrojone na ćwiartki, i ścieram ciasto na wierzch. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy, włożyć do piekarnika. Pieczemy 30 minut w 175 stop. Ciasto upieczone posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.03.2011 00:15
Smaczne ciasto.
annamariakowalczyk3 17.10.2010 12:28
pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak