Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z przesmażoną kapustą pekińską, prażonym słonecznikiem i zółtym serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 20 dkg
kapusta pekińska 1/4 sztuki
kiełbasa cienka chuda 10 dkg
słonecznik łuskany 5 dkg
olej do smażenia 2 łyżki
sól do smaku
woda 3-4 łyżki
ser gouda 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z przesmażoną kapustą pekińską, prażonym słonecznikiem i zółtym serem

Kroki postępowania

1
Słonecznik uprażyć na suchej patelni na wolnym ogniu na złoty kolor.
Krok 1 - Makaron z przesmażoną kapustą pekińską, prażonym  słonecznikiem i zółtym serem foto
2
Pokroić w paseczki kapustę pekińską i przesmażyć na oleju przez około 2-3 minuty.
Krok 2 - Makaron z przesmażoną kapustą pekińską, prażonym  słonecznikiem i zółtym serem foto
3
Do kapusty dodać drobno pokrojoną cienką kiełbasę i posmażyć jeszcze około 2 minuty. Posolić do smaku.
Krok 3 - Makaron z przesmażoną kapustą pekińską, prażonym  słonecznikiem i zółtym serem foto
4
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i razem ze słonecznikiem dodać do kapusty z kiełbasą.
Krok 4 - Makaron z przesmażoną kapustą pekińską, prażonym  słonecznikiem i zółtym serem foto
5
Podlać całość 3-4 łyżkami wody i smażyć jeszcze chwilę do rozpuszczenia się sera. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić z wody. Nie przelewałam makaronu - dłużej jest ciepły.
Krok 5 - Makaron z przesmażoną kapustą pekińską, prażonym  słonecznikiem i zółtym serem foto
6
Podawać z porcją makaronu przybrane na zielono - ja użyłam do tego celu listków świeżej mięty.
Krok 6 - Makaron z przesmażoną kapustą pekińską, prażonym  słonecznikiem i zółtym serem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 09.02.2014 13:10
pyszne danie :)
Anna169Hosz 08.01.2014 09:39
Coś innego - ciekawe.
Monika58 07.01.2014 23:35
lubię urozmaicenia w makaronach
w mojej kuchni 04.01.2014 16:10
ciekawe danie na talerzu..
Mira85 04.01.2014 16:09
pyszne danie
gosia561 04.01.2014 16:03
niezwykle ciekawa
Rycerz
Rycerz 04.01.2014 15:42
Ciekawy przepis
Poison1988 04.01.2014 15:19
ajj prażony słonecznik do tego - ale musi dodawać smaku :)
gosia56 04.01.2014 15:06
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak