Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kieszonki z jajkiem i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jajko 3
mleko
papryka konserwowa
olej do smażenia
sól
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kieszonki z jajkiem i papryką

Z piersi robimy kotlety, rozbijamy lekko i przyprawiamy. Ugotowane na twardo 2 jajka kroimy z grube plastry. Paprykę kroimy w kwadraty lub paski. Na połowie każdego kawałka mięsa kładziemy plasterek jajka i papryki, zawijamy górny i dolny brzeg do środka i przykrywamy drugą połową mięsa. Sklejamy brzegi tłuczkiem. Przygotowujemy mąkę, rozbite jajko z odrobiną mleka i bułkę tartą. Panierujemy kieszonki. Smażymy w dużej ilości mocno rozgrzanego oleju na złoty kolor z obu stron. Świetne mięsko do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 03.01.2014 13:34
mniam rewelacja
sanielcia 03.01.2014 12:57
ciekawy pomysł
Sylwia26 03.01.2014 12:41
fajny obiadek :)
Marta11 03.01.2014 12:38
chyba takie zrobie jutro
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 12:37
Ciekawy przepis
dodi 03.01.2014 12:26
pyszne drobiowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak