Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w panierce ziemniaczanej

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2 szt
ziemniaki 500 g
limonka 1 szt
jajko 1 szt
mąka 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w panierce ziemniaczanej

Filet z ryby skropić sokiem z limonki i posypać przyprawą do ryb. Ziemniaki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Dodać jajko, mąkę, sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Paprykę pokroić w paseczki i poukładać na fawałkach ryby. Oblepić rybę masą ziemniaczaną i usmażyć na rumiano na oleju. Przełożyć kotlety do żaroodpornego naczynia i włożyć do nagrzanego do 200st piekarnika. Piec ok 10min. Można podawać z sosem koperkowym lub pomidorami i pesto bazyliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 01.02.2014 13:51
prezentuje się wspaniale
Rysia 01.01.2014 17:36
Ciekawy przepis.
Kuchenka 01.01.2014 13:33
fajne, pomysłowe
Anna133 01.01.2014 13:30
jeszcze takiej nie jadłam
iwi 01.01.2014 08:32
Smacznie ,,zrobiona'' rybka.
Romanowka 01.01.2014 05:56
bardzo fajny pomysł na panierkę, wygląda super!
Marta1986 01.01.2014 01:02
ależ apetycznie wygląda
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 00:24
ciekawy przepis
kasiaw 01.01.2014 00:20
POLECAM ŚWIETNIE SMAKUJE
jasiek 31.12.2013 23:33
pięknie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak