Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta a'la bigos

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
cebula 1 szt
mięso z rosołu
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
woda 1/2 szkl
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta a'la bigos

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno poszatkować, zalać wodą, osolić i ugotować do miękkości, a następnie odcedzić.
Krok 1 - Kapusta a'la bigos foto
2
Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
Krok 2 - Kapusta a'la bigos foto
3
Mięso z rosołu oddzielić od kości i pokroić na małe kawałki. Warzywa z rosołu pokroić w kosteczkę.
Krok 3 - Kapusta a'la bigos foto
4
Mięso oraz warzywa dodać do zeszklonej cebuli i wszystko razem smażyć parę minut.
Krok 4 - Kapusta a'la bigos foto
5
Podsmażone warzywa wraz z mięsem dodać do kapusty. Koncentrat pomidorowy rozmieszać w 1/2 szkl wody i również dodać do kapusty, dusząc ją na małym ogniu. Dodać również przyprawę do bigosu, oraz doprawić do smaku kwaskiem cytrynowym, dokładnie wymieszać i dusić parę minut aby smaki się połączyły.
Krok 5 - Kapusta a'la bigos foto
6
Kapustkę taką podawać z ziemniakami luz z pieczywem.
Krok 6 - Kapusta a'la bigos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.05.2014 12:32
Robię tak.
ppaulina 16.12.2013 15:59
pychotka lubimy taką kapustkę
dada 16.12.2013 12:08
super pychotka
JOANNA16 16.12.2013 11:05
pyszna taka kapustka
Cranberry 15.12.2013 21:40
Lubiè taką kapustke
jasiek 15.12.2013 16:23
doskonała do ziemniaków
pawel123 15.12.2013 16:16
świetnie wygląda
agnieszka214 15.12.2013 15:52
lubie bigosiki
Milka100 15.12.2013 15:36
pyszny bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak