Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek rolowany z mieloną wołowiną

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
cebula biała 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
sól
Majeranek suszony Prymat
boczek 1 surowy bez kości
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek rolowany z mieloną wołowiną

Kroki postępowania

1
1. Boczek rozkładamy na blacie, jeśli jest gruby, przecinamy go w poziomie, zostawiając złączony jeden brzeg. Przyprawiamy solą, pieprzem, nacieramy majerankiem Prymat.
Krok 1 - Boczek rolowany z mieloną wołowiną foto
2
2. Wołowinę mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy bułkę tartą, sól, pieprz, rozciśnięty w prasce czosnek, startą na tarce cebulę, jajo i dokładnie wyrabiamy.
Krok 2 - Boczek rolowany z mieloną wołowiną foto
3
3. Otrzymaną masę rozsmarowujemy na boczku zostawiając miejsce na brzegach.
Krok 3 - Boczek rolowany z mieloną wołowiną foto
4
4. Rolujemy boczek, na koniec owijamy ciasno nitką bawełnianą. Odkładamy do lodówki na dwie godziny.
Krok 4 - Boczek rolowany z mieloną wołowiną foto
5
5. Zawijamy roladę w rękaw do pieczenia, kładziemy na blaszce i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 90 minut.
Krok 5 - Boczek rolowany z mieloną wołowiną foto
6
6. Po 60 minutach pieczenia przecinamy rękaw, aby wierzch rolady delikatnie się przypiekł.
Krok 6 - Boczek rolowany z mieloną wołowiną foto
7
7. Podajemy na gorąco ze świeżym pieczywem lub na zimno do kanapek.


Smacznego !!!
Krok 7 - Boczek rolowany z mieloną wołowiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.02.2014 10:43
tez podoba mi sie ten boczuś :-)
caralajna 21.01.2014 16:40
musi wybornie smakować
kasienka23 03.01.2014 13:50
wspaniały boczek!
barbara11561 26.12.2013 14:31
bardzo lubię takie mięska,można jeść na zimno i na ciepło:)
Kolorowa 25.12.2013 11:48
uwielbiam domowe mięsa ;)
Bernadeta1 20.12.2013 00:33
takie mięsko to rarytas
Róża1 19.12.2013 21:45
pierwsza klasa boczek !!!!
Alex_M 16.12.2013 10:43
wspaniale wygląda!
berys18 16.12.2013 09:14
z chęcią bym spróbowała
olkaaa 16.12.2013 07:31
chętnie spróbuję
IwonaDD 15.12.2013 21:55
przepis tak zachwyca, że brak słów! wielkie "wow"!!!! komplementy!!!
Izabela77 15.12.2013 19:25
rewelacyjny boczek, zjadłabym kawałek;)
ONY_za_kare 15.12.2013 17:47
fantastyczny!
ao_12 15.12.2013 16:46
pyszny boczuś
Laila2786 15.12.2013 15:22
och taki boczuś bardzo mi odpowiada, pycha
adelajda 15.12.2013 13:47
super boczek :)
nogawkuchni 15.12.2013 13:17
Smakowita propozycja,prezentuje się wybornie i apetycznie,świetnie doprawione mięso,danie pierwsza klasa.
Renataj 15.12.2013 12:59
Pięknie i kusząco ten boczuś wygląda.
Megg 15.12.2013 11:18
prezentuje się wyśmienicie
Poison1988 15.12.2013 11:16
aż nogi miękną na taki widok :) pychotka :)
idealme 15.12.2013 10:58
rewelacyjne :)
Monika10 15.12.2013 10:47
ładny boczek
Olga_SK 15.12.2013 10:39
Nie ma to jak domowy boczek pieczony :D
Ola1984 15.12.2013 10:32
Bardzo apetyczne mięsko, uwielbiam wołowinę :)
gosia56 15.12.2013 10:19
na pewno pyszny boczuś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak