Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże marchewki 5 szt
sól 1 łyżeczka
cukier 4 łyżeczki
masło 1 łyżka
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka na ciepło

Marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę, a następnie zalać wodą, dodać sól oraz cukier i gotować do miękkości. Po tym czasie marchewkę odcedzić. Dodać masło i dusić na małym ogniu, aż masło się rozpuści. Na koniec dodać śmietanę i wszystko razem dokładnie wymieszać.
Taka marchewka na ciepło jest wspaniałym dodatkiem do obiadu w zimowe dni.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.05.2014 12:31
Zdrowa i dobra.
ppaulina 16.12.2013 15:58
pyszny dodatek do obiadu
dada 16.12.2013 12:09
świetne warzywko na obiad
Marlenka.S 15.12.2013 14:43
bardzo lubię marchewkę do obiadku
JOANNA16 15.12.2013 09:53
pycha, muszę sobie taką zrobić bo już dawno nie jadłam
patryska76 15.12.2013 07:45
Smaczny dodatek witaminowy do obiadu ;-) Pyszności ;-)
Romanowka 15.12.2013 07:29
Bardzo lubię gotowaną marchewkę!
Mniam 15.12.2013 00:56
Doskonały dodatek do wielu dań.
Grazyna0211 14.12.2013 23:01
smaczny dodatek
Monika-twin 14.12.2013 22:57
Lubie marchewka
Monika10 14.12.2013 21:43
smaczna marchewka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak