Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
pieczarki 80 dag
ogórki kiszone 6 szt
cebula 2 szt
kostka mięsna 2 szt
Musztarda sarepska Prymat 4 szt
olej do smażenia
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić w kostkę i wymieszać z musztardą. Odstawić na ok. godzinę.
Krok 1 - Strogonow foto
2
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć wołowinę. Smażyć do odparowania wody. Przełożyć do garnka.
Krok 2 - Strogonow foto
3
Cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.
Krok 3 - Strogonow foto
4
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w piórka. Dodać do cebuli i podsmażyć.
Krok 4 - Strogonow foto
5
Pieczarki z cebula przełożyć do mięsa, wlać 3 szklanki wody, dodać kostki i papryczkę i zagotować. Całość gotować do miękkości.Mąkę rozrobić w 1/2 szklanki wody i wlać do zupy. Zagotowac. Doprawić do smaku.
Krok 5 - Strogonow foto
6
Podawać gorące, np. z białym pieczywem.
Krok 6 - Strogonow foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 17.02.2014 11:57
chętnie bym zjadła porcyjkę :)
Róża1 17.01.2014 15:16
pierwsza klasa danie !!!!!!!!
gosia56 13.01.2014 09:01
super danie
Ada-Gaba 13.01.2014 07:33
przepyszne danie
adelajda 01.01.2014 08:15
lubię strogonowa :)
fotoviderek 29.12.2013 11:18
Uwielbiam tę potrawę :)
Renata9 27.12.2013 18:33
pyszne jedzonko
IwonaDD 27.12.2013 18:16
super danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak