Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z budyniem, orzechami i galaretką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 gram
margaryna 100 gram
cukier drobny 50 gram
śmietana 18 proc 5 łyżek
budyń toffi 2 opakowania
mleko 3,2% 1 litr
woda 0,5 litra
orzechy posiekane 250 gram
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z budyniem, orzechami i galaretką

Z mąki, margaryny, cukru i śmietany zagnieść ciasto. Upiec na wysmarowanej margaryną okrągłej blasze ok. 10 minut w 180 stopniach. Galaretkę przyrządzić wedle przepisu na opakowaniu i schłodzić. Budyń także przyrządzić wedle przepisu na opakowaniu (każdy osobno)i wystudzić. Orzechy wymieszać z jednym gotowym budyniem i wyłożyć na upieczone ciasto. Na tą masę wyłożyć 2 budyń. Na koniec wyłożyć tężejącą galaretkę. Włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 01.08.2014 12:55
kazde ciasto z galaretka zawsze mi smakuje
tomek18 18.05.2014 20:24
fajne ciasto z budyniem
Jodaj 13.04.2014 10:25
smaczne ciasto :)
Bernadeta1 10.03.2014 10:04
pyszne ciasto
IZABELA29 09.03.2014 12:01
bardzo smakowite
ben-ka 09.03.2014 11:25
To by mi bardzo smakowało.
matesko 27.12.2013 10:24
apetyczne ciasto
Stenka 26.12.2013 14:36
smaczne ciasto
Romanowka 26.12.2013 13:03
Tak dużo pyszności w jednym cieście!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak