Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z warzywami i parmezanem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 60 gram
warzywa mrożone 250 gram
parmezan starty 1-2 łyżki
olej 1-2 łyżki
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z warzywami i parmezanem

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa i smażyć około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać makaron, doprawić ziołami prowansalskimi oraz solą i smażyć całość kilka minut. Pod koniec dodać tarty parmezan.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 07.03.2014 20:32
genialne;)
IKrakowianka 02.02.2014 12:50
super obiadek
pierniczkowo 26.12.2013 11:58
też takie robię, pycha :)
joanna__s 25.12.2013 19:12
Oj zjadłabym, po tym świątecznym obżarstwie marzę o czymś lekkim.
maciek7 25.12.2013 16:10
przepyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak