Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie marynowane w oleju i ziołach
Kroki postępowania
W słoiku układamy warstwami smażoną cebulę, surową cebulę i śledzie. Zalewamy olejem i odstawiamy na 2-3 dni w chłodne miejsce.
śledzie | 500 gram |
cebula | 4 szt. |
czosnek | 3 ząbki |
cytryna | 1 szt. |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt. |
pieprz | 1 łyżeczka |
majranek | 2 łyżeczki |
chili suszone jalapeno | 1 łyżeczka |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
olej rzepakowy | |
Owoc jałowca cały Prymat | kilka szt. rozdrobnionych |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: