Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świąteczny bigos

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg.
grzyby suszone 1 gaść
kości wieprzowe 1 kg.
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
smalec 100 gram
papryka czerwona 4 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat 4 sztuki
wędzonka 2 kg.
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: świąteczny bigos

Kroki postępowania

1
kiszoną kapustę odciskam z nadmiaru soku , kroję,dodaję liść laurowy oraz ziele angielskie
Krok 1 - świąteczny bigos foto
2
owoc jałowca
Krok 2 - świąteczny bigos foto
3
kości wp.,smalec dolewam wody tak aby przykryć kapustę i gotuję ,w międzyczasie podsmażam pokrojoną w kostkę wędzonkę (boczek oraz wędzoną kiełbasę)posypuję obficie słodką papryką ,dodaję suszone grzyby i gotuję.
cały proces bo tak to można nazwać trwa u mnie 5 dni. codziennie gotuję po 4 godziny .na piąty dzień doprawiam
Krok 3 - świąteczny bigos foto
4
smacznego
Krok 4 - świąteczny bigos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 24.12.2013 22:02
genialnie podane ;P
idealme 22.12.2013 15:08
ładnie podany!
ssylwiaa 22.12.2013 13:42
smaczny bigos ;)
Magula 22.12.2013 13:18
mniam mniam pyszne
eMMe 22.12.2013 13:07
Bigos zawsze pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak