Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w kokosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
jajko 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
mleko 1 szklanka
pomarańcza 0,5 sztuki
masło 1 łyżka
ryba 2 (biała, morska)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w kokosie

Kroki postępowania

1
Rybę opłukać lub rozmrozić. Następnie zalać ją mlekiem wraz z sokiem z połowy pomarańczy i szczyptą soli. Ryba powinna się moczyć około 1 godziny.
Następnie jajko rozbić, dodać do niego sól, pieprz, chilli i przyprawę do ryby.
Filet odsączyć z mleka.
Krok 1 - Ryba w kokosie foto
2
Następnie rybę zamoczyć dokładnie w jajku. Następnie wymieszać wiórka kokosowe wraz z bułką tartą i odrobiną chilli.
W takiej mieszance dokładnie obtoczyć rybę.
Włożyć ją z powrotem do jajka i obtoczyć w mieszance.
Krok 2 - Ryba w kokosie foto
3
Na patelni rozgrzać masło. Gdy całkiem się roztopi położyć na nim rybę. Smażyć ma wolnym ogniu tak by wiórki się nie przypaliły a ładnie opiekły.
Podawać z białym ryżem i sałatką warzywną z pomarańczą bądź sosem słodko-kwaśnym.
Smacznego :)
Krok 3 - Ryba w kokosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafcio 07.01.2014 19:39
zaskakujące połączenie
norweska20 30.12.2013 00:11
ciekawe połączenie , nieznane moim kupką smakowym..super
gosia56 17.12.2013 20:42
lubię kokosy w panierce
Kuchenka 17.12.2013 19:38
o, bardzo fajne!!!
Rysia 17.12.2013 19:20
Interesujący smak.
Katarzyna54 17.12.2013 19:16
ciekawy musi być smak takiej ryby
Niki22 17.12.2013 19:00
lubię odważne połączenia :) często eksperymentuje :)
patryska76 17.12.2013 18:48
Ryba i kokos ? ;-) Odważne, ale jakże ciekawe połączenie ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak