Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i kiełbasą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 400 g
szpinak mrożony 450 g
serek topiony 100 g
mozzarella 100 g
czosnek ząbki 4-5 szt
masło 1 łyżka
cebula biała 1 szt
kiełbasa śląska 200 g
mleko 3-4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i kiełbasą

Szpinak wyłożyć na patelnię i podgrzewać aż odparuje woda i zrobi się gęsty.Cebulę obrać i drobno pokroić. Z kiełbasy ściągnąć osłonkę i pokroić w drobną kostkę a następnie podsmażyć na patelni razem z cebulką. Do szpinaku dodać masło, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz cebulę z kiełbasą, wszystko razem dokładnie wymieszać.Następnie dodać pokrojone w plastry sery i mieszać aż się rozpuszczą, a następnie przyprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać mleko żeby szpinak zrobił się trochę rzadszy. Dobrze wymieszać.Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać ciepły ze szpinakiem. Podawać na ciepło.Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 21.05.2015 16:44
fajny przepis
olkaaa 07.01.2014 07:54
fajny pomysł
dada 12.12.2013 08:59
ciekawe muszę wypróbować
Megg 06.12.2013 17:34
smaczne makaronowe danie
ppaulina 06.12.2013 15:42
szpinak uwielbiam w każdej postaci :)
pawel123 06.12.2013 10:04
bardzo fajne
edludwicki 05.12.2013 21:47
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak