Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pasztet z pietruszką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 70 dag
pietruszka 1 pęczek
cebula 2 szt
jajko 1 szt
mleko
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pasztet z pietruszką

Wątróbkę oczyścić i namoczyć na noc w mleku. Cebulę obrać i posiekać. Na patelni podsmażyć cebulę i dodać do niej wątróbkę, którą delikatnie obsmażyć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wątróbkę ostudzić. Następnie dodać posiekaną pietruszkę oraz jajko i wszystko zmiksować blenderem na jednolitą masę. Pasztet przełożyć do foremki. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 23.01.2014 12:03
lubię taki pasztet pieczony(domowy)
Jagódka77 04.01.2014 12:58
takie domowe pasztety są najlepsze, ten wygląda smakowicie
olkaaa 02.01.2014 07:39
chętnie spróbuję
Dorian 21.12.2013 13:46
pyszny pasztet
Wafelek2601 11.12.2013 20:16
Lubię domowe pasztety
alaaa 10.12.2013 21:15
pyszny domowy pasztet
Katarzyna/kate1980 06.12.2013 19:46
wydaje się apetyczny
fotoviderek 06.12.2013 07:25
Super pasztet, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak