Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z wątróbek drobiowych

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kg
cebula 2 szt
wino czerwone wytrawne 30 ml
Majeranek suszony Prymat
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z wątróbek drobiowych

Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wątróbki umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, następnie dodać wątróbkę i smażyć razem. Gdy wątróbka będzie delikatnie podsmażona dodać wino. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem, wymieszać. Wątróbkę lekko ostudzić, następnie zmiksować blenderem na jednolitą masę. Przełożyć do miseczek i schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.01.2014 07:37
już dawno nie robiłam
alaaa 11.12.2013 23:16
z samej wątróbki nie robiłam
barbara11561 09.12.2013 18:03
świetny pasztecik:)
teresa18 07.12.2013 19:24
apetyczny)))
Katarzyna/kate1980 06.12.2013 19:46
superowy pasztet
AZgotuj 06.12.2013 14:33
uwielbiam z ogórkiem kiszonym:)
Babciagramolka 06.12.2013 03:05
Piszę się na taki pasztecik .Ja czasem zamieniam wino na winiak :) i podaje z krakersami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak