Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe choinki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
gorący miód 6 łyżek
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 łyżeczki
cukier 1,5 szklanki
stopiona ostudzona margaryna 6 łyżek
jajko 3 szt
żółtko jajek 1 szt
lukier
wiórki kokosowe
jadalne perełki
barwnik zielkon
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe choinki

Wszystkie składniki mieszamy i szybk wyrabiamy ciasto. Wałkujemy na grubość ok 3 mm. Wykrawać gwiazdki różnej wielkości najlepiej, gdy różnią się nieznacznie) - ja mam 10 różnej wielkości. Ostudzone łączymy za pomocą lukru układając na kształt choinek - najładniej wychodzą, gdy bierzemy po dwie każdej wielkości. Ozdabiamy wg upodobań.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 07.12.2013 16:55
artystyczne słodkości świąteczne!
Katarzyna34 05.12.2013 18:12
piękne choineczki
Rafał10 05.12.2013 16:53
cudne! Uwielbiam świąteczne wypieki :)
Małgorzata9 05.12.2013 11:23
śliczniutkie choineczki
matesko 05.12.2013 10:26
fajne choinki
Barbara13 05.12.2013 00:57
Cudne :) Ja dopiero popiekłam elementy :)
Christopher 04.12.2013 23:17
Mam uzdolnioną konkurencję.Ładne.
Rysia 04.12.2013 22:42
Pięknie wypracowane.
Łukasz15 04.12.2013 22:34
Rewelacja!
Jadwiga/Jaga85 04.12.2013 21:52
Śliczne są!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak